-10KG Rajapyykki saavutettu

Vajaa 11 viikkoa ja hieman yli 10 kiloa. Voin sanoa olevani erittäin tyytyväinen :). Olen ollut on-off laihduttaja jo ala-asteelta asti (kuulostaa hieman sairaalta), mutta ikinä en ole saanut pidettyä painoani kurissa ja laihduttaminen on aina ollut tuskan takana. Tänä kesänä Espanjassa ollessani tajusin, etten voi enää jatkaa samalla tavalla, koska en ollut tyytyväinen itseeni. Matkalta palatessani aloitin dieetin, jota olin koittanut jo vuotta aiemmin, mutten ollut saanut pidettyä sitä yllä.

Tällä kertaa tilanne oli toinen. Löysin ensimmäistä kertaa elämässäni todellisen motivaation. Kuvailen tätä motivaatiota sisäiseksi rauhaksi, koska siltä se yhä tuntuu. Suurin osa dieetistäni on mennyt ilman kiusauksia ja vaikeuksia, joten voisin sanoa, että tämä on ollut jopa helppoa. 10kg oli ensimmäinen tärkeä välietappi, mutta aion pudottaa vielä 5-10kg lisää.

Miten tein tämän? Taas vaihteeksi Timothy Ferrissin avustuksella, tarkemmin sanottuna kirjalla ”4 Hour Body”. Enkä muuten harrastanut lähes laisinkaan liikuntaa, joten kaikki oli kiinni ruokavaliosta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan dieetti on seuraavanlainen:

1. Ei hiilihydraatteja

2. Ei hedelmiä

3. Ei maitotuotteita

4. Syö paljon proteiinia (vähintään 20g per annos ja aamulla mielellään 30g)

5. Syö vihanneksia ja papuja/linssejä (pavuista ja linsseistä saa hiilihydraatteja, mutta ne ovat tärkeitä tarvittavan kalorimäärän saamiseksi)

6. Älä juo kaloreita (Light-limpparia voi juoda 4,5dl päivässä, koska suurempi määrä hidastaa yleensä ihmisen rasvanpolttoa ja aineenvaihduntaa). Itse en ole pitänyt kiinni tästä määrästä, koska Pepsi Max on paheeni, jonka avulla olen selvinnyt dieetistä paljon helpommin.

7. Juo paljon vettä

8. Yhtenä päivänä viikossa syö MITÄ TAHANSA HALUAT. Siis aivan mitä tahansa. Tarkoitus on saada kaloripiikki, jotta keho ei ala säästellä energiaa. Tällä on myös psykologisia vaikutuksia, koska on helpompaa jaksaa muut päivät, kun tietää odottavasta ”palkintopäivästä”. Sen lisäksi, jos syöt itsellesi huonon olon (ei välttämättä aina, mutta suosittelisin edes silloin tällöin) et luultavasti halua pitkään aikaan mitään ”herkkuja”.

Olen huomannut dieettini aikana erittäin tärkeän eron aikaisempiin laihdutuskertoihini. En enää pidä hiilihydraateista ja herkuista läheskään niin paljon kuin ennen. Niistä tulee aina todella ähky ja turvonnut olo. Herkut (suklaa, karkit yms.) ovat olleet minun suuri heikkouteni, mutta nyt tajuan, että yleensä on enemmänkin kyse siitä, että minun mukamas tekee mieli jotain, mutta heti kun saan sitä mitä haluan, huomaan ettei se olekaan niin hyvää. Mieleni on siis paljon vahvempi tekijä kuin makuaistini.

Jokaisella laihdutuskuurilla on tärkeää löytää terveelliset elämäntavat, koska muuten paino palaa taas. Aiemmin en ole miettinyt hetkeäkään syöväni läheskään samalla tavalla dieetin loputtua, mutta nyt odotan jo innolla, että pääsisin kokeilemaan kuinka hyvin löydän itselleni sopivan pysyvän ruokavalion. Haluan ehdottomasti vähentää hiilihydraatteja runsaalla kädellä ja lisätä proteiinia yksinkertaisesti sen takia, että kehoni voi paljon paremmin tällä tavalla.

Olisin varmaankin pudottanut painoa nopeamminkin, mutta en valitettavasti ole saanut itseäni syömään tarpeeksi. Ruokaa ei vain tee mieli niin usein kuin pitäisi ja tiedän, että liian pienen kalorimäärän takia painoni on pudonnut hitaammin.

Tässä pieni tiivistelmä siitä, mitä olen yleensä syönyt:

– Proteiinijauhetta veden kanssa (aamujen pelastus ja helppo tapa saada 30g proteiinia)

– Naudan ulkofilepihvejä

– Pekonia

– Pakastevihanneksia

– Raejuustoa (ainoa maitotuote, jota saa käyttää)

– Salaattia

– Tonnikalaa

– Subwayn salaatteja tuplalihalla (söin ennen noin 5 subia viikossa, joten nämä ovat olleet pelastus)

Herkkupäivinä olen syönyt munkkeja, leivoksia, karkkia, suklaata, pizzaa, subeja, hampurilaisia yms.

Kysykää ihmeessä, jos haluatte tietää jotain tästä dieetistä,  mutta suosittelen ostamaan ”4 Hour Body”-kirjan, jos aiotte aloittaa tämän.

Tämä ei varmasti sovi kaikille, mutta kyseessä on ehdottomasti helpoin dieetti, jonka tiedän.

Jätä kommentti